Fii și tu student la Facultatea de Medicină

În data de 10 decembrie 2018 s-a desfășurat cu succes proiectul „Fii și tu student la Facultatea de Medicină”, proiect câștigat în urmă cu câteva luni in urma competiției „Facultatea mea” și finanțat de UTBV.


Proiectul a vizat creșterea vizibilității universității/facultății în rândul elevilor din liceele din Brașov, astfel încât aceștia să urmeze programele de studii ale facultății noastre, ca primă opțiune pentru educația universitară ulterioară.
S-au implicat cu dăruire studenți de la Facultatea de Medicină de la toate programele de studii de licență. S-au realizat achiziții de softuri de anatomie și respectiv ochelari pentru realitate virtuală, cu posibile aplicații în diferite discipline.
S-au realizat prezentări ale universității-facultății-programelor de studii - susținute de reprezentanți ai studenților și domnul prodecan Conf. dr. Ioan Scârneciu.

S-au susținut cursuri interactive de anatomie (Șef lucrări dr. Sebastian Toma) și biochimie (Prof. dr. Gheorghe Coman) cu elevii prezenți. Studenții, sub coordonarea cadrelor didactice, s-au organizat și pentru lucrări practice/ demonstrații/ workshopuri) la care au participat elevii în continuarea cursurilor.
Elevii participanți au primit astfel noțiuni din domeniile acordării primului ajutor, kinetoprofilaxiei/școala spatelui, biochimiei și respectiv anatomiei, prin implicarea și a elementelor de noutate ale realității virtuale.

S-au desfășurat mini-concursuri și s-au oferit premii simbolice elevilor câștigători. Festivitatea de finalizare a proiectului și respectiv premierea celor mai activi elevi s-au desfășurat sub coordonarea doamnei prodecan Prof. dr. Alina Pascu.

Mulțumim cadrelor didactice implicate în desfășurarea acestui proiect și îi felicităm în mod special pe studenții implicați în acest maraton al evenimentelor de promovare cu succes a facultății noastre.

Sperăm că s-a reușit oferirea unui imbold suplimentar asupra elevilor din Brașov pentru a studia știintele vieții și de a urma drumul special al carierei medicale.

• prof. dr. Marius Moga – coordonator program de studii Medicină
• prof. dr. Liliana Rogozea – coordonator program de studii Asistență medicală generală
• prof. dr. Mihaela Badea – coordonator program de studii Laborator clinic
• conf. dr. Roxana Miclăuș – coordonator program de studii Balneofiziokinetoterapie și recuperare

 

 

 

Leave your comments

Comments

  • No comments found