Conferințe

Află ultimele informații despre conferințele, simpozioanele și workshop-urile organizate de noi și noutăți despre activitatea științifică desfășurată în facultate.

 
Conferința AS-PRIM, aflată la prima ediție, reunește între 15-17 Decembrie 2022, la Brașov, personalități medicale din plan național și internațional, aparținând diferitelor arii de specialitate din asistența medicală primară și comunitară. Elementul central și de noutate al acestei conferințe este promovarea colaborării multidisciplinare a profesioniștilor din prima linie a sistemului de sănătate. În secțiunile conferinței vom surprinde aspecte clinice variate din zona preventivă și curativă dedicate copiilor, adolescenților, adultului tânăr, cu accent pe probleme de sănătate specifice de gen, precum și problematica complexă a vârstnicului. Formatul conferinței va fi unul on-site permițând atât sesiuni plenare, cât și ateliere de formare în abilități. Pentru un număr limitat de sesiuni vom avea la dispoziție și un format on-line.Evenimentul este adresat medicilor și asistenților medicali din medicina de familie, comunitară, școlară, de  urgență, din serviciile paliative, de recuperare, medici specialiști
din ambulator, epidemiologi, specialiști în igienă și sănătate publică și, de asemenea, personalului din serviciile medico-sociale sau alți specialiști, cum ar fi psihologi, terapeuți, stomatologi, farmaciști.

A XII-a Conferință Româno-Iordaniană în Medicină și Farmacie și al X-lea Congres Internațional al Absolvenților Universităților de Medicină
În perioada 27-30.06.2022, în Aula Universității Transilvania, se vor desfășura lucrările celei de-a 12 a Conferințe Româno-Iordaniene în Medicină și Farmacie și a celui de-al 10-lea Congres internațional al absolvenților Universităților de Medicină. 
Acest eveniment devenit deja tradiție în țara noastră, este organizat de către Asociația Absolvenților Universităților de Medicină din România și se desfășoară sub înaltul patronaj al Alteței Regale Prințesa Muna Al Hussein, președinte al Consiliului Iordanian de Nursing precum și patroana Organizației Asistentelor și Moașelor pentru Europa Mediteraneană din cadrul OMS.
În cadrul conferinței vor fi prezentate peste 70 de lucrări de interes științific general de către experți din toate colțurile lumii.
Suntem convinși că acest cadru va stimula colaborarea între cele două țări, în interesul progresului științific.
Vă invităm să participați, atât în format fizic cât și online.

Congresul se organizează în perioada 12-14 mai 2022, la Aula Universității Transilvania din Brașov, în format hibrid (participanții sunt rugați să respecte reglementările în vigoare pentru perioada anunțată).

Ne dorim ca la acest eveniment științific să participe cu lucrări tinerii medici, studenții și cadrele didactice din toate centrele universitare medicale din Romania, să fie o ocazie pentru noi parteneriate științifice importante pentru derularea cercetărilor viitoare.

https://congresanatomie2022.ro/


Conferința BIOATLAS reprezintă un forum dedicat specialiștilor din domeniul alimentar și cel al turismului sau cadrelor didactice universitare. Scopul acestei conferințe este acela de a face schimb de informații privind educația, cercetarea, aplicațiile și evoluțiile în domeniul turistic și alimentar dar și de a publica cele mai recente rezultate. Subiectele includ aspecte legate de tehnologiile din domeniul biodiversității și agriculturii, noile tendințe în dezvoltarea turismului, IT & C în agricultură, industria alimentară și turismului etc.

http://www.rosita.ro/bioatlas/


Simpozion de Etnofarmacologie (ediția a VI-a), organizat de Societatea română de etnofarmacologie - Brașov, 20-23 mai 2015, Universitatea Transilvania din Braşov. Tematica simpozionului: Traditional Food and Ethno- Pharmacology din topica Congresului şi are ca obiectiv principal: Componenta vegetală și rolul ei în alimentația sănătoasă și în terapeutică.

http://etnofarma.ro/docs/SimpEtnofarmacologie2015_Ro.pdf


International Conference on Healthy Nutrition and Public Health IC-HNPH - 2011

Conference Topics:

  1. Food, Food Supplements and Novel Foods: intake and consumers’ perceptions
  2. Benefit and risk assessment of food supplements and novel foods.
  3. Analytical methods and biological markers for food characterisation
  4. Policy implication for food supplements and novel foods at national and international level